MINI KAMP KOŠARKAŠKE AKADEMIJE OSIJEK

Košarkaška akademija Osijek organizirala je dvodevni košarkaški mini kamp za godište 2001. i 2002. Sportska dvorana Jug II 07. i 08. siječnja bila je puna mladim nadama iz dva osječka kluba – KA Osijek i KK Osječki sokol.

Malo koji košarkaški kamp za klince može se pohvaliti kako mu je voditelj trener sa 17 godina iskustva u hrvatskim nacionalnim selekcijama, koji je obišao 15 najvećih natjecanja, uključujući i Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Dejan Koronsovac pokušao je kroz ogledne treninge podijeliti dio svog iskustva sa mladim igračima te je prikazana izvanredna suradnja sa KA Osijek. Dejan je prokomentirao kako je to sve izgledalo: Dogovoreno je da treninzi budu ogledni i da pokriju sve elemente košarke koji su potrebni mladim igračima njihove dobi. Naravno, to je trebalo poslužiti i njihovim trenerima da vide svoje igrače malo sa strane i u drugačijem svijetlu od onog svakodnevnog rade s njima. S obzirom na moje iskustvo, pokušao sam im što jednostavnije ukazati na neke prepreke i poteškoće koje ih čekaju, ali i ukazati na stvari koje rade dobro.Treninzi nisu bili visokog intenziteta i više su se bazirali na detaljima u demonstraciji košarkaških elemenata i nekim jednostavnim taktičkim situacijama koje su primjerene njihovom godištu. Uključili smo i elemente atletike, istezanja i osnovne prevencije od ozljeda kako bi im ukazali na to da je to jedan veliki proces koji se sastoji od mnoštva detalja od kojih svaki ima svoju određenu važnost.

Veliku pomoć u vođenju tridesetak sudionika Koronsovcu su pružili treneri Zvonimir Tucaković i Goran Kramarić. Klinci su bili izrazito motivirani da ostave što bolji dojam, a njihovo zalaganje te sjajna atmosfera na treninzima su za svaku pohvalu. Bitno je napomenuti koliko je jedan ovakav kamp koristan: Mislim da su ovakvi kampovi gotovo savršeni način za okupljanje mladih igrača i da su izrazito dobri za napredak kako igrača tako i trenera. Mnoštvo informacija i stupanj komunikacije koji je uvijek izrazito visok na ovakvim kampovima svakog učini barem malo boljim i što je najvažnije još motiviranijim za daljni rad.

Uz želju da se kamp održi i sljedeće godine, treneri i igrači završili su svoje uspješno druženje. Nadamo se ponovnoj zajedničkoj suradnji i još većem formatu. Ja sam osobno sa zadovoljstvom prihvatio poziv Gorana Kramarića i Zvonimira Tucakovića da im pomognem. Kao trener uvijek sam najviše volio rad sa mladim igračima i svaka prilika da se družim sa njima čini mi veliko zadovoljstvo – rekao je Koronsovac.

I. Matijević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *