Odustali od obrane trostruke titule

Iako je posljednjih godina bez premca u B-1 ligi Istok, Košarkaška akademija Osijek ove sezone neće braniti primat. Nakon dvije odigrane utakmice (pobjeda protiv Olimpa i poraz u Čačincima) u klubu su se odlučili na potez koji nikad nije lako povući. “Akademičari” su odustali od nastupanja u sezoni 2016./17. Razloge nam je objasnio predsjednik Ivica Jakić.
– Ima više razloga zašto smo povukli ovaj potez. Naš je igrački kadar u međuvremenu oslabljen odlaskom nekolicine starijih igrača, a za mlade snage još je prerano da participiraju u seniorskoj košarci. Naravno, financijski aspekt nikad nije zanemariv, a igranje protiv sedam klubova, od kojih su dva izvan konkurencije, košta između 15 i 20 tisuća kuna. Nije bilo lako donijeti ovu odluku, o kojoj razmišljaju još neki klubovi. Ali, kada stasaju naši kadeti, uključit ćemo se ponovo u natjecateljski pogon, a to će biti već sljedeće jeseni – naglašava Jakić.
Naravno, KA Osijek nastavit će svoje (pre)ostale aktivnosti, u koje je uključeno 30-ak dječaka.
– Uključili smo se u Panon ligu s dvije selekcije, 2001. i 2003., gdje sudjeluju i klubovi iz Mađarske i Srbije. Igramo kadetsku ligu Istok, a planiramo organizirati kamp i privući tako nove članove – kaže predsjednik KA Osijek, koja je tri godine (dvije pod nazivom KA Hrvatski sokol) bila najbolja u B-1 ligi Istok. Taj će primat sada preuzeti netko drugi, a u klubu ga namjeravaju vratiti već krajem sljedeće sezone.
N.Benčina

Preuzeto sa Glas Slavonije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *